Es presenta el XVI Fòrum d'Estudis sobre la Joventut

La consellera Munté juntament amb el Premi Príncep d'Astúries de Ciències Socials 2013, Saskia Sassen, participaran a l'acte de presentació del Fòrum, que enguany tractarà les agrupacions juvenils del carrer.

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, presentarà el XVI Fòrum d'Estudis sobre la Joventut Els altres joves. Agrupacions juvenils del carrer: estigmes i emblemes, que es durà a terme els dies 12 i 13 de desembre a la Universitat de Lleida.

Durant la presentació, la consellera estarà acompanyada per Saskia Sassen, premi Príncep d'Astúries de Ciències Socials 2013, professora de Sociologia a la Universitat de Chigago i professora convidada de la London School of Economics; i de Carles Freixa, doctor en Antropologia Social i professor a la Universitat de Lleida.

L'objectiu d'aquesta XVI edició del Fòrum és reflexionar sobre les agrupacions juvenils del carrer, objecte de processos d'estigmació i percepció negativa, però també d'apoderament i acció afirmativa.

Encara que duran el Fòrum s'analitzaran diversos grups, s'abordarà de manera específica les anomenades bandes llatines, que durant la darrera dècada han estat presents en els mitjans de comunicació, en les polítiques públiques i en el treball social amb joves.

En les jornades, organitzades pel Departament de Benestar Social i Família amb el suport de la Diputació de Lleida, hi participen 12 investigadors i professionals de la matèria.

Vía | Departament de Benestar Social i Família