Minyons Escoltes i Guies de Catalunya reivindica el paper de l'escoltisme i el guiatge en el context actual

650 joves d'arreu del país es van reunir el passat cap de setmana a Girona per participar en la darrera Assemblea General de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

El passat 24 de novembre, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) va celebrar, a Girona, la seva darrera Assemblea General Ordinària.

Moment de les votacions de l'Assemblea
La Trobada va servir per reivindicar el paper de l'escoltisme i guiatge en el context social que vivim. La tasca educativa del MEG arriba a més de 10.500 infants i joves en 147 agrupaments escoltes i guies de pobles i barris arreu del nostre país, educant-los com a persones conscients, actives i compromeses amb la societat, proporcionant-los experiències i creant teixit social.

Aquesta tasca educuativa és possible gràcies a l'acció desinteres
sada de 3.000 joves voluntaris i voluntàries, una dedicació que suposa entre 36 i 90 hores mensuals segons el càrrec. En aquest sentit, els comissaris generals (presidents) de l'associació, Lluís Marco i Trini Molist van afirmar: "Cal una aposta política clara per  donar suport a l'associacionisme educatiu de base voluntària. Creiem en l'educació com l'autèntic motor de canvi que generarà els nous lideratges que el nostre país necessita. Bons lideratges: carregats de sensibilitat, de qualitat humana i d'una alta dosi de consciència espiritual. Per això som aquí, al servei del nostre país".

Durant l'Assemblea també es van aprovar diversos documents que guiaran el rumb de l'Associació durant el curs 2013-2014, com el Programa de curs i el Pressupost global de l'entitat. També es va aprovar la modificació dels Estatuts i el full de ruta a seguir en el marc del Procés d'Unitat de l'escoltisme i el guiatge català per al curs 2013-2014.