En marxa el concurs Clic de Fotoperiodisme Jove


Ja està obert el període d’inscripció al concurs Clic’16, organitzat per l’Associació Diomira, amb la coŀlaboració de la Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de Joventut. Es tracta d’una iniciativa que, a través de la fotografia i l’audiovisual, pretén apropar-se i denunciar problemàtiques socials actuals, alhora de donar suport als joves creadors en l’àmbit del fotoperiodisme. Hi poden participar joves nascuts i/o residents a Catalunya que tinguin entre 18 i 30 anys a 31 de desembre del 2016.

El Clic’16 s’articula en tres modalitats: fotografia, audiovisual i beca. Cada autor pot presentar un treball per modalitat que no hagi estat premiat a altres certàmens. El termini de presentació de projectes és el 9 de juny de 2016.

La modalitat de fotografia pretén difondre i promocionar imatges fotogràfiques de caràcter periodístic que mostrin sensibilitat i interès per l’entorn social. Es poden presentar tres o quatre imatges d’una única temàtica per reportatge. El premi al millor fotoreportatge és de 700€, i els fotoreportatges seleccionats -amb un màxim de vuit escollits-, rebran una dotació de 200€ cada un. Els reportatges seleccionats i el guanyador formaran part d’una exposició a la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà en el marc del Festival Visa Off el setembre de 2016.

D’altra banda, la convocatòria d’audiovisual pretén difondre i promocionar produccions audiovisuals de cinema, vídeo i multimèdia que mostrin sensibilitat i interès per l’entorn social des de la visió dels joves. La temàtica és lliure i la durada màxima dels audiovisuals ha de ser de 7 minuts. El premi és de 1000€ a la millor producció audiovisual. Els projectes seleccionats es projectaran a la Casa de la Generalitat a Perpinyà, coincidint amb l’exposició de les fotografies seleccionades al certamen.

Per últim, el Clic’16 concedirà una beca a un jove fotògraf per a la realització d’un projecte fotoperiodístic d’interès social. Aquest treball es pot presentar de forma individual o per grups de màxim quatre persones. La beca està dotada amb 3.000€ per dur a terme el projecte, que s’haurà de realitzar en un període màxim d’un any a partir de la proclamació del premi.

Més informació sobre el concurs a clic.diomira.net.