"1 conte= 60 somnis"

La Fundació Conttes pel món presenta la campanya 1 conte = 60 somnis, una campanya apadrina per l'esportista Gemma Mengual, pretén promoure la venda dels contes solidaris de la col·lecció de la Fundació, Oràlia, i aconseguir, així recursos per al projecte de cooperació Cap nen sense conte.

La iniciativa implica que, amb la venda de cada conte d'Oràlia, la Fundació Contes pel món podrà editar i distribuir quatre contes per aula a escoles de barris en risc d'exclusió social de Maputo (la capital Moçambic), on les aules escolars tenen una mitjana de 60 alumnes.

El jardí de les ombres; Lleoa, La filla del silenci; Wazi; El rei mussol són els títols de la col·lecció Oràlia escrits i il·lustrats per autors moçambiquesos, que Contes pel món han publicat conjuntament amb l'Editorial Proteus amb l'objectiu de recuperar i difondre històries i llegendes de la tradició oral de Moçambic i, al mateix temps, promoure el foment de la lectura i l'aprenentatge de la lectoescriptura a les escoles d'aquest país d'Àfrica. Cada conte disposa d'una guia de lectura, que et pots descarregar al web de la Fundació per gaudir-lo en família.

La campanya 1 conte = 60 somnis és fruit de la col·laboració amb Abacus cooperativa i amb el Programa Cooperes?, del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya i l'Agència Catalana de Cooperacio al Desenvolupament, que té com a finalitat promoure la col·laboració entre el sector empresarial i les ONG's.

El proper dimecres, 18 de desembre, es realitzarà l'acte de presentació de la campanya a les 18.30h a l'Abacus Balmes. L'acte comptarà amb la presència de Gemma Mengual, el director de Contes pel Món, Jaume Font; el director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, Carles Llorens; el director gerent del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, Narcís Bosch; i la director de Màrqueting d'Abacus Cooperativa, Marta Dalmases. Durant l'acte també hi haurà una narració de contes a càrrec de Susana Tornero.

Via |Contes pel món